BgDaHan.com

Разнообразие от ябълки "Ломоносов"

Разнообразие от ябълки

Ябълковото дърво "Ломоносов" се отнася за летни сортове. Този сорт е получен чрез пресичане на сорта ябълка Papirovka със Saffron-китайски сорт във VNIIS, наречен след IV Michurin.

Ябълковото дърво

Ломоносов

През 1935 г. този преход е извършен от животновъди: SI Isaev и M.P. Максимова. Този сорт е регионализиран в региона Нижневолски. Дървета от този сорт се намират в южната част на района на Долна Волга и са тествани в редица райони на Централния район Чернозем.

Голямо дърво с голям размер има кръгла, добре оформена корона. В дърветата дебелите главни клони от сив цвят се отклоняват от ствола под ъгъл от 45 до 90 градуса. Плодовете се извършват върху копие, клонки и нараствания на едногодишна възраст. Кафяво-кафяви клонки сравнително дебели, с малки, малки, заоблени лещи, пубертетни. Тъмнозелените листа са елипсовидни или яйцевидни, със закръглена или широко заклепена основа и рязко удължен връх. Листата са широки и гъсто пуберкулярни. В листа табелата е силно нагъната, леко извита, леко извита. Матирана чиния с извивка на въртене или вълнообразен ръб. Дългата дръжка е дебела и космат. Стълбове с тесен ланцет, малки. Плодовете на ябълката "Ломоносов" са средно или над средното, теглото им варира от 120 до 170 г.Плодовете са кръгли или заоблени-конични, леко сплескана, с широки гладки ръбове. В плода кожата е тънка, така че лесно се уврежда. Основните плодовете на периода са светло зелено на цвят, и в капака, показан на плода се появяват тъмно розово райе руж размазан фон на розов мрамор вид, че заема половината или повече от плодовете.

Плодове целулоза е малко по-зеленикаво, фина, нежна, ароматно, доста сочни, добър вкус. "Lomonosovskoye" сортове плодове ябълки съдържат: титруема киселина - 0,74%, количеството на захари - 8.96%, захар да съотношение 12.1 киселина. Плодовете на този сорт са силно продаваеми и се използват пресни. В хладилника те могат да се съхраняват за не повече от три седмици.

"Ломоносов" достойнство класове: изобилие добив, устойчивост на краста, висока устойчивост на суша, красив външен вид на плодовете, висока потребителя и качеството на продукта. Недостатъците на сортове са: големи размери корона, силен ръст, слаб транспортабилност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com