BgDaHan.com

Ябълково дърво "Август Далечен изток"

Ябълково дърво
През 1937 г. в Института за научни изследвания на селското стопанство на Далечния Изток - нещо като ябълкаАвгуст Далечния изток". Авторът на сорта е A.V. Bolonyaev. Този сорт е получен от опрашването на ябълкови сортове Ranetki Purple цветен прашец на ябълка Tsarsky скок.

на ябълково дърво отглеждани в частни и колективни градини на териториите на Приморски и Хабаровск, както и в покрайнините на южните части на районите Сахалин и Амур. Силното дърво има пирамидална или широко пирамидална корона със средна плътност.Светлокафяви-сиви цветни скелетни клони от ствола се отклоняват или леко наклонени, или под прав ъгъл. Дългите, средно гъсти издънки са зелено-кафяви и леко извити. Обилно зелени, големи листа се закръглят. На долната страна те са светло зелени, леко снижени. Кратка дръжка с птоза. Плодовете се получават при кратки нараствания на текущата година или на 2-3-годишно дърво. Плодови бъбреци с големи размери, отклонени, леко понижени. Плодовете на ябълковите сортове "Augustow Far Eastern" имат среден размер, теглото им варира от 75 до 102 г. Плодовете са кръгли или плоски. В периода на сменяемия зрялост плодовете са светлозелени на цвят, леко жълтеникави.

В периода на покритие плодове оцветяване става замъглено, карминова. Плодът на стъблото е кратък или среден. Дръжката е в плитки леко orzhavlennoy фуния, е леко извита и относително дебел. Месото от тези плодове е в насипно състояние, сочно и сладко-кисел вкус с леко огорчение. По-голямата част от плода на дървото по време на съзряването подуват, така че те оцъклям. Съставът на този сорт плодове съдържа: 10.4% - обща захар, 0.2% - пектин 0.3% - танин, 0.9% - киселина 15,8 мг / 100 г - аскорбинова киселина. Плодовете узряват през август, или през второто десетилетие или в началото на третото десетилетие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

© 2011—2022 BgDaHan.com